Zwemvereniging gemeente Rheden

Synchroonzwemmen

NK Synchroonzwemmen

Op zaterdag en zondag 30 en 31 januari 2016 werd het NK synchroonzwemmen voor senioren en Masters gehouden in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle. PFC Rheden werd vertegenwoordigd met een flinke ploeg van 14 deelnemers, die op verschillende onderdelen uitkwamen.

Een spannend weekend waarvoor hard getraind is. Alles hangt af van dat ene moment waarop het waargemaakt moet worden. De zaterdag stond in het teken van de technische kuur en zondag in het teken van de vrije kuur.

De Masters van PFC Rheden hebben een uitzonderlijk resultaat neergezet. De Masters werden op het onderdeel ploeg (25 – 34 jaar) Nederlands Kampioen! Daarnaast haalden Michelle en Sigrid, ieder in de eigen leeftijdscategorie, de zilveren medaille met het onderdeel solo. Sabine en Angelique zetten ook een knappe presentatie neer met de 4e plaats voor hun duet.

Marjolein behaalde de 5e plek voor het onderdeel technische solo bij de senioren. Tevens behaalde Ilona een knappe 5e plek voor haar vrije kuur solo. Rienke en Marjolein verdienden voor de technische kuur duet de 6e plek en voor hun vrije uitvoering de 8e plaats.

Met de ploeg van de senioren werden de dames 4e van Nederland. Een enorm knappe prestatie waar we als vereniging trots op zijn, gezien de beperkte trainingsuren en twee uur badwater per week.

We kijken met z'n allen terug op een geslaagd en succesvol weekend. De meiden gaan zich nu verder voorbereiden op de komende wedstrijden, o.a. het Master kampioenschap in Brussel en het Europees kampioenschap Masters in Londen.

PFC_Synchroon_POST20160223