Zwemvereniging gemeente Rheden

Synchroonzwemmen

Watersport op zijn mooist

Synchroonzwemmen is een vorm van watersport waarbij er op muziek een kür gezwommen wordt. Tijdens deze kür worden er verschillende figuren gezwommen. De küren worden gezwommen in een groep of als duet, maar ook wordt er solo gezwommen. Naast deze uitvoeringen zijn er techniekwedstrijden. Hierbij worden een viertal figuren gezwommen en beoordeeld door een jurypanel.

Bij onze afdeling gaat het vooral om het plezier in het zwemmen en met elkaar natuurlijk. Maar ook om een goede prestatie neer te zetten, op bijvoorbeeld het NK (Nederlands Kampioenschap) of NJK (Nederlands Jeugd Kampioenschap).

De afdeling bestaat uit 25 meisjes/dames in de leeftijd van 6 tot 30 jaar en een aantal trainsters. We hebben verschillende categorieën, dus voor elk niveau/leeftijd is er een groep. Het teamgevoel is hoog, wat betekend dat we serieus trainen, maar ook regelmatig met de afdeling leuke dingen gaan doen. De activiteiten die we op zo'n dag doen zijn altijd leuk voor oud en jong. En als je ziet hoe makkelijk de grote meiden zich om de jongere bekommeren en de kleintjes zich thuis voelen dan snap je dat we een echt team zijn.

Trainingstijden
Voor trainingstijden, klik hier

Contact

Nieuws