Zwemvereniging gemeente Rheden

Zwem-ABC

Zwemles bij PFC Rheden

Bij PFC-Rheden geven wij zwemles volgens het Zwem-ABC. Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Het Zwem-ABC is gericht op kinderen vanaf 4 jaar. De zwemdiploma’s A en B zijn daarin waardevolle tussenstapjes, maar wie het complete Zwem-ABC op zak heeft, is pas een échte vriend van het water geworden. Met het Nationale Zwemdiploma C op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Bij het Zwem-ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren drijven op de borst en rug, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen.

We geven les in kleine groepen zodat er veel aandacht is voor elk kind. Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren. Na deze periode van watervrij maken is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen.

Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Er wordt veel aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan. Deze vaardigheden leert een kind om zich in onverwachte situaties te kunnen redden en om plezier te hebben in het water.

Lestijden
Voor lestijden, klik hier

Prijzen voor Zwem-ABC
Voor Voor de zwemlessen vragen wij € 27,50 contributie per maand

• 1 x p/week leszwemmen van 45 minuten

Bijkomende kosten (verplicht)
instaptarief €17,50 eenmalig:
• inschrijfgeld
• badmuts

Kosten voor het diploma A/B/C worden later nog verrekend. Dit zal rond de €10,- per diploma zijn.

Inschrijven
Wil je eerst informatie voor je je gaat aanmelden? Bijvoorbeeld een keer meekijken? Mail dan naar zwemabc@pfcrheden.nl Als je je wil inschrijven voor Zwem-ABC of heb je vragen over het lidmaatschap, mail dan naar ledenadministratie@pfcrheden.info