Zwemvereniging gemeente Rheden

Algemeen nieuws

Nieuwsberichten die over PFC Rheden in zijn algemeenheid gaan.

Zwem4daagse 25 juni t/m 29 juni 2018

RHEDEN – Zwemvereniging PFC Rheden organiseert weer de jaarlijkse zwem4daagse in zwembad Rheden. De zwem4daagse vindt dit jaar plaats van maandag 25 juni t/m 29 juni 2018

Iedereen in het bezit van een A-diploma kan meedoen. De kosten bedragen €7,50 per persoon, hiervoor ontvangt iedere deelnemer na afloop een medaille. Er kan gekozen worden uit 250 of 500 meter en er wordt iedere avond gezwommen tussen 18.00 en 20.00 uur.

Inschrijven kan vanaf nu via www.zwem4daagse.nl

Of op maandag- en dinsdagavond in de hal van het zwembad.

Net als voorgaande jaren kan er vijf avonden gezwommen worden, zodat er eventueel ook nog een dag kan worden overgeslagen. Maar alle dagen zwemmen, mag vanzelfsprekend ook. Naast het zwemmen worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Meezwemmen kan alleen, wanneer een deelnemer in het bezit is van een deelnemerskaart.

Vacature: Coördinator/ aanspreekpunt voor zwemlessen circa 2 uur per week, Velp

Zwemvereniging PFC Rheden is op zoek naar iemand die tijdens de zwemlessen op vrijdagavond de coördinatie op zich wil nemen.


Wat ga je doen?
In deze rol ben je het aanspreekpunt voor ouders. Wanneer zij vragen hebben over de vorderingen van de zwemlessen, over het afzwemmen, dan kunnen ze bij jou terecht. Verder houdt je de voortgang in de gaten en zorg je ervoor dat de kinderen doorstromen naar een volgend badje. Ook zorg je dat er weer nieuwe kinderen worden opgeroepen voor de zwemles. Je hoeft hiervoor zelf geen zweminstructeur te zijn!


Met wie werk je samen?
Het team bestaat uit een groep jonge vrijwilligers die zelf ook sporten bij de vereniging. Zij zijn enthousiast en loyaal. Als je wilt overleggen dan zijn er genoeg mensen waar je op kunt terugvallen, met veel kennis over de zwemsport. Je staat er dus niet alleen voor!


Wat vragen wij van jou?
– Enthousiasme is de sleutel!
– Je bent iemand met een positieve benadering naar anderen
– Van nature heb je wat overwicht
– Je weet het overzicht te behouden
– Je bent beschikbaar op de vrijdagavond tussen 18.00 – 20.00 uur

Wat bieden wij als vereniging?
– Een gezellige en betrokken vereniging
– Een enthousiast team van zweminstructeurs
– De mogelijkheid om cursussen te volgen
– De mogelijkheid om een maatschappelijke bijdrage te leveren
– Een vrijwilligersvergoeding

Ben jij degene die wij zoeken of heb je vragen?

Neem dan contact op met Sanneke Peters, Secretaris PFC Rheden: secretaris@pfcrheden.info of 06-13965211.

Clubkampioenschappen PFC Rheden 2017

13 oktober vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats. Allereerst lieten de kinderen van Zwem-ABC zien wat zij konden op de buik en op de rug. Zij hebben hun medaille allemaal dik verdiend!

Daarna brak de strijd om het clubkampioenschap los bij de jeugd van de Carrousel, Waterpolo, Synchroon- en Wedstrijdzwemmen. Isa Peters en Wessel Nicasie mogen met trots zich het komend jaar Clubkampioen noemen!

Vacacture: Procesbegeleider voor het Zwem ABC 1 tot 4 uur per week, Velp

Zwemvereniging PFC Rheden is per direct op zoek naar een procesbegeleider Zwem ABC. Als procesbegeleider ben je verantwoordelijk voor de invoering van een nieuwe zwemles-methode waarmee je een belangrijke rol speelt voor de toekomst van onze vereniging en voor die van de vele kinderen die bij ons hun eerste zwemervaring op doen.


Wat ga je doen?
De definitieve keuze voor de zwemlesmethode gaan we op korte termijn maken. Jij stelt vast hoe we onze nieuwe zwemlesmethode in gaan vullen, vertaalt dit naar een actieplan en regelt dat deze zaken ook daadwerkelijk in gang worden gezet. Met jouw enthousiasme weet je richting te geven aan de kaderleden en hen te betrekken bij deze verandering. Na de implementatie blijf je betrokken bij het op peil houden van de kwaliteit. In het begin zal jouw rol dus wat intensiever zijn.


Met wie werk je samen?
Het team bestaat uit een groep jonge vrijwilligers die zelf ook sporten bij de vereniging. Zij zijn enthousiast en loyaal. De zwemlessen zijn op vrijdagavond (tussen 18:00 en 20:00 uur). Voor de binding is het belangrijk dat je hier regelmatig je gezicht laat zien. Als je wilt overleggen dan zijn er genoeg mensen waar je op kunt terugvallen, met veel kennis over de zwemsport. Je staat er dus niet alleen voor!


Wat moet je hiervoor kunnen?
– Enthousiasme is de sleutel!
– Je bent iemand met een visie en weet deze op anderen over te brengen.
– Je bent goed in plannen en organiseren, je durft initiatief te nemen en acties uit te zetten.
– Je bent in staat om anderen te motiveren.
– Je hebt liefde voor de zwemsport.

HERKEN JE JEZELF HIERIN? DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU!

Wat bieden wij als vereniging?
– Een gezellige en betrokken vereniging
– De mogelijkheid om je talenten verder te ontwikkelen en een maatschappelijke bijdrage te leveren
– Een vrijwilligersvergoeding

Ben jij degene die wij zoeken of heb je vragen?

Neem dan contact op met Sanneke Peters, Secretaris PFC Rheden: secretaris@pfcrheden.info of 06-13965211.

Het nieuwe jeugdbestuur stelt zich voor!

Het jeugdbestuur van PFC Rheden is weer voltallig! Tijd voor een voorstelronde.


Sophie Eimers

ik ben Sophie Eimers en ben 15 jaar, ik kom van de afdeling waterpolo. Op dit moment ben ik de voorzitter van het jeugdbestuur en dat houd in, dat ik de vergaderingen doe en alle punten bespreek. Toen ik gevraagd werd om bij het jeugdbestuur te komen leek me dat meteen heel erg leuk, want dan zou ik wat meer te weten komen over hoe het gaat in een echt bestuur en wat er allemaal te regelen valt. Ik vind het ook erg leuk om dingen te regelen zodat de jeugdleden van PFC Rheden elkaar beter kunnen leren kennen, daarom kunnen we ook in het jeugdbestuur onderwerpen bespreken en dingen proberen te regelen met het grote bestuur, zoals leuke uitjes en sinterklaas vieren. Wij gaan ervoor zorgen dat er genoeg leuke uitjes komen dit jaar!

Laura Erren

Hoi ik ben Laura Erren. Ik ben 16 jaar oud en zit in het jeugdbestuur als vicevoorzitter en voor Waterpolo. Ik vind het leuk om in het jeugdbestuur te zitten omdat je dan dingen kan regelen voor de jeugdleden van PFC. Vroeger vond ik het altijd leuk als er iets georganiseerd werd zoals een filmavond of samen sinterklaas vieren. Ik hoop dat wij (het jeugdbestuur) hetzelfde kunnen doen voor jullie.

Yaël Boersma

Mijn naam is Yaël Boersma, ik ben 17 jaar en kom van de afdeling synchroonzwemmen. Toen ik werd gevraagd om mee te doen met de jeugdbestuur wist niet ik moest verwachten en wat ik allemaal precies moest doen. Maar dat komt allemaal wel. Ik help op dit moment mee met de penningmeester, om te zorgen dat we geld kunnen krijgen voor onze uitjes. De rede dat ik heb gezegd dat ik mee doe is omdat het me heel leuk leek om mee te doen. Zo had ik meer inspraak over wat er allemaal gaat gebeuren, en het me leuk leek om te kunnen zorgen dat alle afdelingen meer dingen samen deden. Want op dit moment worden er weinig dingen gedaan voor de jeugd om elkaar te leren kennen. En ik hoop dat dat dus snel veranderd, door middel van het jeugdbestuur.

Elke Brandt

Ik ben Elke Brandt en ik doe Synchroonzwemmen. Ik ben 15 jaar oud en zit in het jeugdbestuur omdat het me heel erg leuk leek om activiteiten te bedenken voor de hele jeugd. Ook kende ik zelf nog helemaal niemand van waterpolo of wedstrijdzwemmen dus dat leek me ook erg leuk. Mijn doel is om alle afdelingen van PFC dichterbij elkaar te brengen zodat we hele leuke activiteiten met z’n alle kunnen doen.

Wessel Nicasie

Ik ben Wessel Nicasie. Ik ben 15 jaar oud en zit in het jeugdbestuur voor wedstrijdzwemmen en ben mediavertegenwoordiger. Ik wist in het begin niet helemaal wat in het jeugdbestuur zitten inhield maar na de eerste keer samenkomen wel. Wat het jeugdbestuur gaat doen is proberen leuke activiteiten te organiseren om alle afdelingen van PFC dichterbij elkaar te brengen en dat ga ik dus ook proberen en vooral erg leuke activiteiten te organiseren.

Meike Kegel & Siem Stemerding nieuwe clubkampioenen!

Op vrijdag 14 oktober was het weer tijd voor de jaarlijkse clubkampioenschappen van PFC Rheden. Ruim 75 leden zwommen mee.

De jongste leden van het Zwem ABC, startten de avond en zwommen een baan schoolslag en een baan rugslag. Ze verdienden daarmee allemaal een medaille en een vaantje.

Daarna was het tijd voor de wedstrijdafdelingen, waar in leeftijdscategorieën van onder 9 tot 35+ een baan borstcrawl en een baan rugcrawl werd afgelegd.

Na het uitreiken van de medailles per categorie, werden de twee clubkampioenen gehuldigd. De zwemmers die met hun gezwommen tijden het dichtst bij de Gelderse limieten in de buurt kwamen waren dit jaar Meike Kegel (2e keer op rij) en Siem Stemerding. Zij mochten dan ook de bijbehorende bekers in ontvangst nemen. De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie van dit jaarlijkse clubevenement.

We willen de organisatie weer bedanken voor deze geslaagde avond!

_dsc4810
Foto: Edwin Nicasie

Zwemvierdaagse 2016

Ook dit jaar organiseren wij weer de jaarlijkse Zwem4daagse in openluchtzwembad ‘de Hangmat’ in Rheden. De Zwem4daagse vindt dit jaar plaats van maandag 11 juli t/m vrijdag 15 juli.

Iedereen in het bezit van een A-diploma kan meedoen. De kosten bedragen €7,50 per persoon, hiervoor ontvangt iedere deelnemer na afloop een medaille. Er kan gekozen worden uit 250 of 500m en er wordt iedere avond gezwommen tussen 18:00 uur en 20:00 uur. Meezwemmen kan alleen, wanneer een deelnemer in het bezit is van een deelnemerskaart.

Inschrijven kan op zowel de maandag- als de dinsdagavond in de hal van het zwembad. Woensdagavond 13 juli mag iedereen verkleed komen zwemmen, met een prijs voor de drie mooist verkleedde deelnemers!

Daarnaast zijn er iedere avond na het zwemmen spelletjes te doen, waarbij op één van de avonden natuurlijk ook weer een heus watergevecht gehouden zal worden.

Net als voorgaande jaren kan er vijf avonden gezwommen worden, zodat er eventueel ook nog een dag kan worden overgeslagen. Maar; alle dagen zwemmen, mag vanzelfsprekend ook.

Benieuwd naar de gezelligheid en het plezier van de Zwem4daagse? Bekijk hier het filmpje van de zwem4daagse van vorig jaar!

Zwem4daagse-PFC-Rheden