Zwemvereniging gemeente Rheden

Carrousel

Waar bestaat het Carrouselzwemmen uit?

De Carrousel bestaat uit twee soorten lessen: keuzelessen en themalessen.

Keuzelessen
Voor de keuzelessen worden een aantal onderdelen van de zwemsport door de Carrouseltrainers voorbereid. Bijvoorbeeld bij één trainer kun je iets van het snorkelen leren, bij een tweede trainer kun je een onderdeel van het waterpolo oefenen.

Bij de keuzelessen kun je kiezen uit lessen voor zes verschillende onderdelen:
  • Waterpolo
  • Snorkelen
  • Wedstrijdzwemmen
  • Redding & Survival
  • Duiken & Springen
  • Truuks & kunstjes
Je kunt zelf kiezen bij welk onderdeel je mee wilt doen. En dat kan elke les wat anders zijn. Soms zal iets goed oefenen meer dan één les duren. Als je dat kiest dan ga je een aantal lessen achter elkaar hetzelfde onderdeel mee doen.

Bij keuze voor een onderdeel dat langer duurt dan één les, betekent kiezen voor de eerste les automatische kiezen voor de gehele reeks van lessen. Er kan dan niet meer tussentijds gewisseld worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor het kiezen om mee te doen bij de voorbereidingen voor een Zwemvaardigheidsdiploma.

Daarnaast wordt er twee maal per jaar een reeks lessen te voorbereiding van het zwemvaardigheidsdiploma aangeboden. Zie ook zwemvaardigheidsdiploma.

Themalessen
Gemiddeld eens per maand staat de Carrousel in het teken van een thema. De hele groep krijgt dan allemaal dezelfde themales. In de themales maak je kennis met een onderdeel van de zwemsport waarbij we ook de hulp van trainers van buiten de Carrousel krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld een keertje echt waterpoloën met spelers uit PFC Rheden Heren of Dames, of synchroon-zwemmen oefenen met het PFC Rheden Synchroon-zwemteam (Nederlandse top!)

Zwemvaardigheidsdiploma’s
Je doet veel spellen en wedstrijdjes tijdens de trainingen. Maar je kunt aan jezelf en aan je ouders laten zien hoe goed je alles onder de knie krijgt door zwemvaardigheidsdiploma’s te halen.

Maar dat kies je zelf! Als je gewoon andere leuke onderdelen in het zwembad wilt oefenen zonder de diploma’s te halen, dan kan dat ook.

Jouw plezier staat namelijk voorop! Wil je nog meer informatie klik dan hier voor het informatieboekje.

Schema’s
Het schema t/m juli 2018 is hier te downloaden

De trainers
De trainers van de Carrousel zijn met naam en foto te vinden op het bord op de tribune in de Dumpel. Kijk daar voor de informatie of vraag het aan de contactpersoon.

Trainingstijden
Voor trainingstijden, klik hier

Contact